Instrument & kurser

Instrument & kurser

Vi tycker att det är viktigt att du som elev är med och påverkar din undervisning. Därför lyssnar vi på dina önskemål och försöker anpassa lektionerna efter dina behov. En betydande del av vår undervisning utgörs av att lärare och elev spelar tillsammans. Eftersom vi lärare behärskar ett flertal olika instrument och de finns på plats spelar vi ofta i olika kombinationer.

Sång

Undervisningen är pop-, rock- och soulorienterad. Vi sjunger allt från klassiker till låtar från dagens topplistor. Under lektionerna övar vi bland annat sångteknik (t. ex. andning, stöd och tonbildning) och fokuserar på texttolkning och uttal.

 

Piano
Välj mellan att spela klassiskt, jazz eller visa! Eller varför inte en kombination? I undervisningen ingår bland annat notläsning och ackordspel. För de yngre barnen utgår vi från läroböcker med roliga och fantasifulla stycken.

 

Keyboard

Vi spelar pop- och rocklåtar med fokus på kompande spel.
I undervisningen provar vi på keyboardens varierande ljudfunktioner.

 

 

Gitarr

Spela låtar inom pop- och rockgenren! Under kursen går vi igenom ackord, riff och skalor samt spelar slagkomp och plockkomp. Vi övar även på not- och tabulaturläsning.

Elgitarr

Utöver allt som har med akustiskt gitarrspel att göra utforskar vi elgitarrens och förstärkarens speciella egenskaper. Du får möjlighet att improvisera gitarrsolon medan läraren kompar.

 

Bas

I denna kurs kan du lära dig att förstå basens funktion i musiken för att sedan omsätta det i praktiskt spel. Under lektionerna övar vi notläsning, bastabulatur och gehörsspel. Vi spelar ofta tillsammans, eleven på bas och läraren på trummor, gitarr eller piano.

 

Trummor

Vi har akustiska trumset för att ge en äkta känsla. Du kan välja mellan att spela pop, rock, hårdrock, jazz eller latin. Undervisningen bygger på både notläsning och gehörsspel.

 

 

Slagverk

Fokus ligger på orientaliska, afrikanska och latinamerikanska slagverksinstrument (t. ex. darboukka, djembe och congas).

 

 

Ensemble

Om ni är en grupp som vill spela ihop har ni möjlighet till detta genom vår pop- och rockensemble. Den går ut på att ni spelar tillsammans, var och en på sitt huvudinstrument, under ledning av en lärare. Under terminens gång repar vi in ett antal låtar som sedan spelas in.

Rockskola
Under sommarlovet erbjuder Norra Akademien fyra dagars rockskola för barn och ungdomar. Rockskolan innebär att eleverna träffas och spelar tillsammans under ledning av två lärare. I rockensemblen spelar var och en på sitt huvudinstrument. Det är också ett bra tillfälle att få prova på ett annat instrument eller sång. Under de fyra dagar som rockskolan pågår repar ensemblen in ett antal låtar samt undervisas i rockhistoria, instrumentkunskap och inspelningsteknik. Rockskolan avslutas med en skivinspelning av de låtar ensemblen övat in och en konsert för anhöriga och vänner. Ett mycket uppskattat moment!

Senior
Musik har förmågan att berika tillvaron för människor oavsett ålder och det är aldrig för sent att lära sig spela ett instrument eller lära sig att sjunga.

Norra Akademien erbjuder seniorkurser i instrument och sång. Undervisningen kan vara enskild eller i grupp och anpassas efter önskemål och behov. Kurserna ges i Norra Akademiens lokaler i Stockholm, men vid gruppundervisning finns också möjligheten att vi istället kommer till er.

Företag – Teambuilding genom musik

Vi ser många likheter mellan det samspel som får ett rockband att svänga och det samarbete som krävs för att ett företag ska gå framåt. Båda handlar bland annat om att skapa en laganda, att jobba mot ett gemensamt mål och att klara prövningar tillsammans. Men framför allt handlar det om förmågan att lyfta varandra i gruppen.

På Norra Akademien erbjuder vi företag tillfälle att utveckla sitt samspel genom musik. Formerna kan variera mellan allt från rockensemble till körsång. Som pricken över i:et dokumenteras resultatet i form av en inspelning. Inga förkunskaper krävs, vi ser till att det blir lagom svårt för alla. Teambuilding genom musik kan bli en oförglömlig ”kick off” för ditt företag.

Norra Akademien erbjuder ändamålsenliga lokaler i Stockholm men det finns också möjlighet för oss att komma till er.